top of page

Τα σκονάκια της υπερφαγίας ( Part 2)

Καλώς ήρθες και στο δεύτερο μέρος του post μου και σε έναν κόσμο σχεδόν ολοκληρωτικά διαταραγμένο με την τροφή..Δεν είναι περίεργο που τελικά όλοι με κάποιον τρόπο ασχολούμαστε με την διατροφή;;

Εμένα η υπερφαγία με έπιανε συνήθως μετά το απόγευμα και ήταν ο λόγος ουσιαστικά που άρχισα να θεραπεύομαι και να βάζω κιλά. Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο που δεν μου άρεσε καθόλου. Κάθε μέρα είχα όρεξη για όλα τα φαγητά που μου είχαν λείψει και σχεδόν κάθε μέρα έπαιρνα την εκδίκηση μου αγοράζοντας τα πάντα. Ένιωθα μεθυσμένη, ανήμπορη να σταματήσω στο πάτωμα της κουζίνας.

Η συνέχεια λοιπόν των δικών μου πειραμάτων :


  • Πολλές φορές φανταζόμουν αγαπημένους ανθρώπους γύρω μου και την αίσθηση που μπορεί να τους έδινε η εικόνα μου τρώγοντας ασταμάτητα σε άθλια κατάσταση. Ντρεπόμουν και κατευθείαν δείλιαζα και συγκρατούσα την ορμή μου.

  • Η ελάχιστη άσκηση θα σε κάνει να τα δεις όλα διαφορετικά. Εάν δεν έχεις την οικονομική άνεση για γυμναστήρια κλπ, βγες μισή ώρα για έντονο περπάτημα, άνοιξε βιντεάκια στο youtube ανάλογα με το είδος γυμναστικής που θες να κάνεις και ξεκίνα.

  • Δραστηριότητες και ρουτίνες φροντίδας του εαυτού σου θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Κάνε ένα μπάνιο, μία μάσκα προσώπου ή μαλλιών και χαλάρωσε. Κλισέ, αλλά πιάνει. Δείξε πόσο σε αγαπάς. Πρώτα γυμνάζεις το μυαλό και μετά το σώμα!

  • Και αν τελικά έρθει η δύσκολη στιγμή του υπερφαγικού, σκέψου πολύ σοβαρά με τον εαυτό σου με την ελάχιστη δύναμη που σου έχει απομείνει εκείνη την στιγμή, πόσο πόνο θα νιώθεις μετά από αυτήν την μεγάλη ποσότητα φαγητού και τι παραίτηση θα νιώθεις. Φάε το μισό από αυτό που θα έτρωγες. Αυτό με βοήθησε ιδιαίτερα!

  • Θα το ξαναπώ! Μίλα σε έναν ειδικό. Διατροφολόγο, ψυχολόγο και ψυχίατρο. Δεν έχεις ιδέα πόσο θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

  • Μίλα και σε ένα κοντινό σου πρόσωπο. Προσπάθησε να εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε πιάνει και πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό. Θα σε βοηθήσει σίγουρα να ακούσεις ότι πολλοί άνθρωποι αγαπάνε το φαγητό και τρώνε πολύ!

  • Γράψε! Πάρε ένα τετράδιο και γράψε ό,τι νιώθεις. Αποτύπωσε τα και διάβαζε τα στον εαυτό σου. Δεν είναι κρίμα τελικά να νιώθεις τόσο άσχημα;;

Στείλε μου τι σε βοήθησε εσένα!


bottom of page