top of page

Αυτοπεποίθηση ή αυτοκαταστροφή;

(Ενόψει τελικού GNTM 2...)

Και αν με ρωτάς σε ποια από αυτές τις φωτογραφίες ένιωθα αυτοπεποίθηση, θα σου απαντήσω σε καμία. Ακόμα και αν δεν το πιστεύεις. Προσπάθησα μάλλον σε όλες, αλλά με κατάλαβαν. Ξέρω πως είναι να μην την νιώθεις, ξέρω πως είναι να θες να την αποκτήσεις, μα είναι κάτι που χτίζεται από μέρα σε μέρα και εγώ τότε χρονικά δεν είχα καν προμηθευτεί ακόμα τα τουβλάκια μου.

Ήξερα μόνο να με κρίνω και να τονίζω τα λάθη που έκανα. Τα οποία όντως έκανα, αλλά μόνο και μόνο λόγω της ανασφάλειας και της αρρώστιας μου. Και αν με ξαναρωτάς τότε γιατί πήγες, θα σου ξαναπώ ότι δεν είχα την αντίληψη να δω τι μου συμβαίνει. Μακάρι να έβλεπα, ώστε να αναγνώριζα και το κατάλληλο χρονικό σημείο να πάω. Δεν ήμουν όπως είμαι σήμερα, μετά από ενδελεχή ενδοσκόπηση και προσωπική δουλειά. Άρα καλά κάνανε και με βγάλανε θα μου πεις..

Η πιο συχνή επιθυμία θεματικής που μου ζητήθηκε στο instagram ήταν αυτή. ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Πως την αποκτάμε; Πως την αποκτάμε αν την χάσαμε;



Κατά την γνώμη μου είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα μας, το οποίο δεν είναι έμφυτο αλλά επίκτητο. Θέλει σωστό περιβάλλον γύρω μας, θέλει αγάπη, συνδυασμό με αυτοεκτίμηση και συνεχή προσωπική δουλειά. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς αν σου αρέσει συνεχώς να σε κρίνεις αυστηρά και να ξεσπάς ενδεχομένως στο σώμα σου.


  • Σκέψου επιτέλους πόσα έχεις πετύχει. Ακόμα και τα πολύ μικρά. Νιώθεις καθόλου περήφανος; Συνέχισε να βάζεις στόχους και να έχεις θέληση!

  • Σταμάτα να εστιάζεις στα αρνητικά του εαυτού σου και της ημέρας σου. Βρες τα θετικά και άσε όλα τα άλλα στην άκρη. Μην περιμένεις οι άλλοι να στα πουν. ΕΣΥ θα σε σώσεις.

  • ΜΗΝ συγκρίνεις το σώμα σου, την ομορφιά σου, την ζωή σου, την δουλεία σου, τον σύντροφο σου και τα επιτεύγματα σου με αυτά άλλων ανθρώπων. Αν ο κόσμος ήθελε ίδιους ανθρώπους, θα ήταν απίστευτα βαρετός.

  • Με το να μην βγάζεις λάμψη, αισιοδοξία και σιγουριά για τον εαυτό σου, μεταδίδεις το ίδιο συναίσθημα και στους γύρω σου. Δες και μένα στις φωτογραφίες. Μην στεναχωρείς τον κόσμο γύρω σου.

  • ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Αυτή είναι η λέξη που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Νομίζεις ότι είναι αυτονόητα όσα έχεις; Εκτίμησε τα και δώσε αξία σε κάθε μέρα που περνάει.

  • Θα ήθελες να είσαι αυτό το παράδειγμα για τα παιδιά σου; Η σημαντικότερη ερώτηση που έχεις να απαντήσεις..

Ποια είναι αυτά τα πράγματα στην ζωή σου, για τα οποία νιώθεις ευγνώμων; Στείλε μου να μου πεις!


bottom of page