top of page

Τα μαλλιά μου που πήγαν..;;

Και αν είσαι από τις κοπέλες που θεωρούν τα μαλλάκια τους δεδομένα και ξυπνάνε κάθε πρωί, τα χτενίζουν και φεύγουν, θα σου πω να σταματήσεις να τα θεωρείς δεδομένα.

Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα με όμορφα σχόλια αναφορικά με τα μαλλιά μου και σε όλους απαντάω το ίδιο. Είναι ένα ψέμα! Ένα ψέμα, ένα μυστικό για το οποίο δεν ντρέπομαι πια και το μοιράζομαι για να προλάβω πολλές από εσάς.


Αν ήξερα ότι με το να τρώω σαλάτες και φρούτα μόνο, κάποια μέρα θα χάσω τόσα μαλλιά, μάλλον δεν θα ήμουν τόσο αυστηρή. Ή έτσι ελπίζω τουλάχιστον.

Στο next topmodel το 2018, στην audition αλλά και στο bootcamp πήγα με τα δικά μου μαλλιά τα οποία φυσικά ήταν ήδη μισά από όσα είχα κανονικά.

Φτάνοντας στο επεισόδιο των makeover όμως, οι ειδικοί αντιλήφθηκαν πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω έτσι στα διάφορα κόνσεπτ που μας περίμεναν, καθώς και στις δουλειές μεταγενέστερα. Η ομάδα του κ. Βιλλιώτη αποφάσισε να μου περάσει μια τρέσα με την μέθοδο των rings, η οποία θεωρείται η καταλληλότερη για την δική μου απώλεια μαλλιών. Φυσικά δεν είχα πρόβλημα στην αρχή αφού ξαφνικά ήταν σαν να μου είχε φέρει πίσω τα δικά μου παλιά μαλλιά.

Βγαίνοντας από το παιχνίδι όμως, όπως έχω αναφέρει ξανά ξεκίνησε η κανονική θεραπεία μου, που σημαίνει ότι έτρωγα αρκετά και τακτικά. Άρχισα να χάνω ακόμα περισσότερα μαλλιά και πλέον δεν είχα ούτε εκείνα που είχα όταν μπήκα στο παιχνίδι. Ήταν σαν χνούδι , σαν τα μαλλιά των νεογνών. Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι για όλα αυτά έφταιγε κατά 70% η ανορεξία. Κατά το υπόλοιπο 30% ήταν υπαίτια τα ορμονικά μου θέματα.

Γινόμουν υστερική, έψαχνα παντού λύσεις, δεν ήξερα ποιος μπορούσε να με βοηθήσει, ενώ δεν άντεχα να φοράω ξένα μαλλιά, να βλέπω κοπέλες με πλούσια μαλλιά, ή να εξηγώ κάθε φορά που με αγκάλιαζε κάποιος και τύχαινε να το καταλάβει. Να μην μιλήσω για επιδείξεις, φωτογραφίσεις κλπ που έλεγα κάθε φορά την ιστορία από την αρχή.

Ένα χρόνο μετά από την πρώτη φορά της όψης των μαλλιών μου χωρίς τρέσα, θα σου πω ότι δεν άλλαξαν πολλά, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα, γιατί δεν πέσανε και άλλα. Άργησα να το καταλάβω και χρειάστηκε να μου πει γιατρός ότι όταν ξεκινάς ξανά το φαγητό χάνεις και άλλα μαλλιά γιατί ουσιαστικά γίνεται η ανανέωση. Πλέον έχω αποδεχτεί την κατάσταση, γιατί να σου πω κάτι; Είτε βγουν ξανά είτε όχι, είναι κάτι που ΛΥΝΕΤΑΙ!!

(Κάπως έτσι ήταν τα μαλλιά μου το 2016..)












Συνεχίζω το φαγητό, συνεχίζω τις βιταμίνες και προτείνω να το κάνεις και εσύ για να μην πάθεις τα ίδια.. Ναι;





bottom of page